Rejestracja quada bez homologacji

Wszystko o wszystkim

Re: Rejestracja quada bez homologacji

Postprzez Raptor 660 29 mar 2009, o 15:25

a czy jeśli kupie takiego <raptor 660> quada o tej samej pojemności ale zarejestrowanego w Polsce to czy jeśli pójdę do wydziału komunikacji z umową, dowodem i rejestracja mojego poprzednika to wystarczy??
Raptor 660
Przywitaj się ładnie.
Przywitaj się ładnie.

Quad: Yamaha Raptor 660

Postprzez yarow 29 mar 2009, o 20:27

tak
Kieleckie Stowarzyszenie Quadów - ATV Kielce - http://www.atvkielce.pl
yarow
Moderator
Moderator

Pochwały: 3
Quad: Suzuki KingQuad

Postprzez KRISSO 2 kwi 2009, o 22:15

MASAKRAW Skarżysku nie rejestrują quadów, to nie zart nawet jesli sie spełni wszystkie wymogi , przdstawi certyfikat pochodzenia, przeglad do 15KW, fakture, tłumaczenia itd itp. To P. Naczelnik tutejszego urzedu powiedział ze nie rejestrują i już !! Ewidentnie widać że robi sie coraz gorzej dosłownie z miesiąca na miesiąc! Są cięci na quadziaży można to wywnioskować po paru minutach rozmowy.
Mi sie udało poprostu fartem bo mialem fakture zakupu w USA na ktorej była wyjasniona przepaść jakka jest pomiedzy 68KM (certyfikat) a 14.7KW (przegląd), ale Naczelnik powiedział że i tak jest to ostatni quad ktury został zarejestrowany, i że nastepnym razem nie będzie brał pod uwage tych argumentów.
Kieleckie stowarzyszenie Quadów - ATV Kielce - http://www.atvkielce.pl
KRISSO
Przyjaciel
Przyjaciel

Postprzez yarow 3 kwi 2009, o 06:27

Krisso ale jeżeli juz kupiłeś od kogoś zarejestrowanego i maszynka ma dowód rejestracji z waznymi badaniami to automatycznie dostajesz przerejestrowanie i nowy dowód
Kieleckie Stowarzyszenie Quadów - ATV Kielce - http://www.atvkielce.pl
yarow
Moderator
Moderator

Pochwały: 3
Quad: Suzuki KingQuad

Postprzez KRISSO 3 kwi 2009, o 08:37

Zgadza sie w przpadku jesli juz jeden urząd wydał dowód to drugi nie może tego podważyć. W moim przypadku nie mialem dowodu bo kupiłem nowy nigdy nie rejestrowany.
Kieleckie stowarzyszenie Quadów - ATV Kielce - http://www.atvkielce.pl
KRISSO
Przyjaciel
Przyjaciel

Postprzez szwed25 13 maja 2009, o 17:27

witam ja tez mam pytanie co do rejestracji quada kupiłem uzywanego w polsce tzn został sprowadzony z canady przy kupnie koles wystawił mi fakture zakupu i mam tylko to nic wiecej co musze zrobic zeby go zarejestrowac a quqd to kawasaki 360 zastanawiałem sie zeby go zarejestrowac jako ciagnik rolniczy jak normalnie nie dam rady a co do rejestracji czy tak czy tak nikt nie potrafi mi powiedziec co i jak z góry dziekiuje za pomoc pozdrawiam
szwed25
Przywitaj się ładnie.
Przywitaj się ładnie.

Postprzez MIKOLAJ 13 maja 2009, o 18:39

MIKOLAJ napisał(a):A gdzie rejestrujesz?
Jeżeli w Kielcach to dzisiaj to przechodziłem:
dowód osobisty
faktura VAT zakupu (oryginał) + ksero wpisu do ewidencji działalności sprzedającego - poświadczone za zgodność z oryginałem
jeżeli rejestrujesz na swoją firmę to również ty musisz mieć kopię wpisu do ewidencji
jeżeli masz umowę kupna-sprzedaży to umowa + opłata z urzędu skarbowego
przegląd techniczny - moc do 15Kw (zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu + dokument identyfikacyjny pojazdu)
odprawa celna - zapłata akcyzy - dokumenty poświadczone przez sprzedającego za zgodność z oryginałem
oświadczenie importera o jednostkowym imporcie oraz że quad jest używany i że nie był nigdy w USA zarejestrowany ponieważ tamtejsze przepisy tego nie wymagają
tłumaczenia dokumentów zagranicznych
świadectwo pochodzenia pojazdu w oryginale
opłaty : 112,50 rejestracja
75,50 karta pojazdu

szwed25 napisał(a):witam ja tez mam pytanie co do rejestracji quada kupiłem uzywanego w polsce tzn został sprowadzony z canady przy kupnie koles wystawił mi fakture zakupu i mam tylko to nic wiecej co musze zrobic zeby go zarejestrowac a quqd to kawasaki 360 zastanawiałem sie zeby go zarejestrowac jako ciagnik rolniczy jak normalnie nie dam rady a co do rejestracji czy tak czy tak nikt nie potrafi mi powiedziec co i jak z góry dziekiuje za pomoc pozdrawiam

Jako ciągnik rolniczy nie zarejestrujesz. Gada rejestrują jako pojazd samochodowy inny.
Czytaj uważniej posty :!: :!:
Wyżej masz opisane co jest potrzebne do rejestracji. Brak któregokolwiek papierka - nie zarejestrujesz gada :!:
MIKOLAJ
Członek ATVKielce.pl
Członek ATVKielce.pl

Pochwały: 1
Quad: Outlander 800

Postprzez kay22 22 lip 2009, o 13:11

witam,

moje pytanie takie chcę kupić kvf 750 od gościa, który jest pierwszym właścicielem.
kupił quada w niemczech i ma tylko fakturę za niego.
czy da się coś pokombinować żeby on go zarejestrował, a ja odkupił bym od niego?

dzięki za info
kay22
Przywitaj się ładnie.
Przywitaj się ładnie.

Postprzez Rafik 22 lip 2009, o 13:18

Nic z tego musi być oryginalny dowód czyli BRIF, bez tego ani rusz.
Rafik
Moderator
Moderator

Pochwały: 2
Quad: Suzuki KingQuad 750

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje