MIKOLAJ napisał(a):A gdzie rejestrujesz?
Jeżeli w Kielcach to dzisiaj to przechodziłem:
dowód osobisty
faktura VAT zakupu (oryginał) + ksero wpisu do ewidencji działalności sprzedającego - poświadczone za zgodność z oryginałem
jeżeli rejestrujesz na swoją firmę to również ty musisz mieć kopię wpisu do ewidencji
jeżeli masz umowę kupna-sprzedaży to umowa + opłata z urzędu skarbowego
przegląd techniczny - moc do 15Kw (zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu + dokument identyfikacyjny pojazdu)
odprawa celna - zapłata akcyzy - dokumenty poświadczone przez sprzedającego za zgodność z oryginałem
oświadczenie importera o jednostkowym imporcie oraz że quad jest używany i że nie był nigdy w USA zarejestrowany ponieważ tamtejsze przepisy tego nie wymagają
tłumaczenia dokumentów zagranicznych
świadectwo pochodzenia pojazdu w oryginale
opłaty : 112,50 rejestracja
75,50 karta pojazduszwed25 napisał(a):witam ja tez mam pytanie co do rejestracji quada kupiłem uzywanego w polsce tzn został sprowadzony z canady przy kupnie koles wystawił mi fakture zakupu i mam tylko to nic wiecej co musze zrobic zeby go zarejestrowac a quqd to kawasaki 360 zastanawiałem sie zeby go zarejestrowac jako ciagnik rolniczy jak normalnie nie dam rady a co do rejestracji czy tak czy tak nikt nie potrafi mi powiedziec co i jak z góry dziekiuje za pomoc pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość